Vi accepterer disse kort
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRA 49 kr.

FRI FRAGT
VED KØB OVER 500,-

14 DAGES
FULD RETURRET

Nyheder

Havets dronning – helleflynderen – er med sin størrelse og styrke en sand trofæfisk. Her for du en række tips til hvordan du selv bedst kommer i gang med fiskeriet fra egen eller lejet båd.

ALT I ALT har jeg besøgt Helleflynderland 10 gange, og selvom fiskeriet har været forskelligt fra plads til plads, har jeg alligevel draget mig nogle samlede erfaringer. Her får du mine tips valg af plads, set-up til fiskeriet samt de bedste affiskningsteknikker.

VALG AF PLADS. Det jeg typisk leder efter, de gange jeg ankommer til en helt ny plads, er en række faktorer som skal være opfyldt. 1) Ensartet bund uden vegetation. 2) Gerne i et område med strøm. 3) Dybt vand i umiddelbar nærhed.

Pladsen ved Nordkap er en nærmest ikonisk helleflynder-plads med et strømfyldt plateau tæt på meget dybt vand. Andre klassiske områder kan være sunde mellem øer, stort set alt hvor der er noget bevægelse i vandet. Et godt eksempel er et strømfyldt sund i Nappstraumen, hvor vi har fanget masser af flyndere. Dybder jeg helst fisker på er 7-40 meter. Fiskene står uden tvivl også dybere, men af hensyn til den måde jeg fisker på, er det nemmere at fiske på lidt lavere vand. Dybden, hvor fiskene helst opholder sig…

LÆS HELE HISTORIEN I DENNE UDGAVE AF FISK & FRI

Denne artikel HAVFISKERI: HELLEFLYNDER TRICKS er oprindeligt publiceret på Fisk & Fri.