Vi accepterer disse kort
DAG-TIL-DAG LEVERING
FRA 49 kr.

FRI FRAGT
VED KØB OVER 500,-

14 DAGES
FULD RETURRET

Nyheder

EFTER MANGE ÅRS PRES fra blandt andre Danmarks Sportsfiskerforbund vil Fødevareministeriet nu lave en undersøgelse af den økonomiske værdi for samfundet af lystfiskeriet i Danmark, skriver Politikken fredag den 6. marts.

Forbundets uundværlige arbejde for at forbedre forholdene for de danske lystfiskere og ikke mindst de danske fiskearter, har nu givet pote. En snarlig undersøgelse af lystfiskeriets samfundsværdi, vil forhåbentlig vise, at fiskeriet i Danmark har et fantastisk potentiale for fisketurisme i fremtiden. På baggrund af en undersøgelse af lystfiskeriets værdi for samfundet i Sverige, har Fødevarministeriet valgt at lave en tilsvarende undersøgelse her i Danmark. Undersøgelsen hinsidans har vist, at lystfiskeriet i Sverige er 13 gange mere indbringende for samfundet end erhvervsfiskeriet. Erfaringer fra det fynske Projekt Havørred, viste sig at omsætte for 60 millioner kroner årligt og har fået politikerne til at se potentialet i yderligere fokus på fisketurismen i Danmark.

– Det er nemmere for politikerne at se værdien af dansk svineeksport eller eksport af konsumfisk. Men får vi fastsat værdien af det rekreative fiskeri, vil politikerne være i stand til at inddrage sunde miljørigtige beslutninger«, siger næstformand Preben Thomsen fra Danmarks Sportsfiskerforbund i en kommentar til Politikken.

Denne artikel Lystfiskeri en guldgrube er oprindeligt publiceret på Fisk & Fri.